Έχε το νου σου στο παιδί

Η Αθηνά Τσαγκαράκη, σεναριογράφος όπως εμείς την γνωρίζουμε, δεν επιθυμεί να βάλει στον εαυτό της επαγγελματική ταμπέλα.

Έρχεται λοιπόν για να αναρωτηθεί μαζί μας ποια ήταν η στιγμή που η απάντηση στο “τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω”, έγινε “να πάρω σύνταξη από μία “κανονική” δουλειά”.

Σεναριογράφος

Αθηνά Τσαγκαράκη

Η Αθηνά Τσαγκαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καρδίτσα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και έκλεισε τον κύκλο, επιστρέφοντας στην Αθήνα την τελευταία εφταετία. Η γραφή είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ακόμα κι αν άρχισε πολύ νωρίς να μιλάει (και δεν έχει σταματήσει από τότε). Μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πέρασε από την αρθρογραφία, στην κριτική θεάτρου και κινηματογράφου, για να καταλήξει το 2020 να πάρει την πρώτη της επίσημη δουλειά ως σεναριογράφος στη σειρά “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα”. Ακολούθησε η συμμετοχή στις σεναριακές ομάδες των σειρών “Έξαψη” και “Το αύριο μας ανήκει” , για να φτάσουμε στο σήμερα και στη σειρά- όραμα του Φοίβου Δεληβοριά “Τα νούμερα”. Την τελευταία πενταετία εκτός από φίλη, πιστή ακόλουθος και δεξί χέρι της Μαίρης Συνατσάκη, η Αθηνά βλέπει όλα της τα όνειρα – ακόμα κι εκείνα που δεν ήξερε καν ότι είχε- να πραγματοποιούνται. Και κάπως έτσι, καταφέρνει να κρατάει ζωντανό το όραμα της μικρής Αθηνάς, που ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει ένα υβρίδιο ανάμεσα σε Ελένη Μενεγάκη και Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αθηνά Τσαγκαράκη social media

Upcoming event: Turning Points

DECEMBER 10th 2022

Δειτε τι αλλο σας ενδιαφερει

join us

Δειτε τι αλλο σας ενδιαφερει

join us

workshops

Επικοινωνία

Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά

tedxchania@gmail.com

© TEDxChania