Νέα φτώχεια : δρόμος χωρίς γυρισμό;

Η Σταθακοπούλου Ευγενία είναι Ψυχαναλύτρια μέλος της ‘Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ Lacanien και στέλεχος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών από το 2005. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Ψυχανάλυση, Κοινοτική Ψυχιατρική και Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.
Εργάστηκε σε δομές αποασυλοποίησης της ψυχικής υγείας, αλλά και σε δομές απεξάρτησης. Το τελευταίο εξάμηνο είναι project manager σε εικοσιτετράωρη
Δομή Αστέγων που αφορά κυρίως τη μείωση της βλάβης για τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας

Στην ομιλία της με θέμα “Νέα φτώχεια : δρόμος χωρίς γυρισμό; ” θα μας μιλήσει για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των ατόμων που προσφάτως βρέθηκαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, φτάνοντας στη Δομή Αστέγων που διευθύνει και πως με άμεση και κατάλληλη παρέμβαση, με σεβασμό και ασφάλεια, η στιγμή αυτή της ένδειας μπορεί να μετατραπεί σε αναστοχασμό και νέα πορεία.

Ψυχαναλύτρια

Ευγενία Σταθακοπούλου

Η κα Σταθακοπούλου Ευγενία είναι Ψυχαναλύτρια μέλος της ‘Ecole de Psychanalyse des Forums du Champ Lacanien και στέλεχος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών από το 2005. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Ψυχανάλυση, Κοινοτική Ψυχιατρική και Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Έχει επίσης διατελέσει προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ καθώς και του Τμήματος Χρηματοδότησης και προγραμμάτων του ίδιου φορέα. Εργάστηκε σε δομές αποασυλοποίησης της ψυχικής υγείας αλλά και σε δομές απεξάρτησης από την αρχή της καριέρας της. Το τελευταίο εξάμηνο είναι project manager σε εικοσιτετράωρη δομή αστέγων που αφορά κυρίως τη μείωση της βλάβης για τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Upcoming event: Turning Points

DECEMBER 10th 2022

Δειτε τι αλλο σας ενδιαφερει

join us

Δειτε τι αλλο σας ενδιαφερει

join us

workshops

Επικοινωνία

Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά

tedxchania@gmail.com

© TEDxChania